Zpět na přehled

Prodeji původní, kompletně zrekonstruovanou část domu, formou převodu třech bytů do vlastnictví

Evidenční číslo: 27
Typ: Řadový
Adresa: Zelenářská, Znojmo
Cena: Info v RK
Info v RK

Popis nemovitosti

Nabízíme původní, komplet zrekonstruovanou část domu, formou převodu třech bytů do vlastnictví, vč. podílů jednotek na společné části celé nemovitosti a pozemku pod ní, na ul. Zelenářská, v sousedství se Znojemskou radnicí.
První zmínka o existenci místa, je datovaná k 13. století. Dům disponuje bohatou historii vzniku, rozrůstání, přeměn a vlastníků. Gotická architektura, přestavená v období renesance, získala později klasicistní úpravu. Je převážně z kamene, kdy při rekonstrukci (1995-1999) vznikl nově cihlový podkrovní byt. Vjezd je skrz průjezd z ul. Zelenářské, v němž jsou i samostatné vstupy do bytu v přízemí, vstup do podsklepení, též na arkádové schodiště, vedoucí do bytů výše a pak i do společné místnosti.
- Ve zvýšeném přízemí, je situován původní srubový byt neocenitelné historické hodnoty, který je zapsán v Památkovém katalogu NPÚ. Hlavní místnost, kompletně obložená původními dřevěnými prvky, které byly profesionály rozebrané, ošetřené, zakonzervované a navrácené do původních míst a stavu, je datována do začátku 14. staletí. Tato středověká srubová konstrukce je do dnešních dnů zachovaná v originálním, původním stavu tak, jak tehdy tvořila srubový dům na této adrese. V bytě jsou i klenutá místnost, předsíň a chodba, dostavované v čase. Dále - kuchyňský kout a sociální zařízení. Kolaudován jako 2+kk, o CP 106,3 m2. Lze ho využít za účelem kulturních a podnikatelských aktivit, jako luxusní advokátní/notářskou kancelář, či reprezentativní nemovitost podniku.
- Ve II. NP je nádherný byt zkolaudován jako 3+1. Kvůli velikosti jeho kuchyně lze předělat na 4+kk, Disponuje koupelnou a 2 samostatnými WC. Největší místnost této jednotky, o velikosti necelých 60 m2, je replikou další z původně pozbylé roubenkové místnosti z dávných časů, která se tady před rekonstrukci nacházela. Byt je částečně průchozí, všude plně funkční dřevěná, kastlová okna z dob rekonstrukce. Převážně dlažba, v pokojích laminát. V kuchyni je komplet vybavená kuchyňská linka. CP 156,8 m2. Byt poslouží nejlépe jako sídlo firmy. Lze ho ale krásně využít i jako investiční, repre nemovitost pro hosty, či ke krátkodobým pronájmům typu Airbnb.
- Třetí z bytů byl nově dostaven v původních podkrovních prostorách dispozičně jako 4+1 s komorou, kdy působí jako 5+kk (kuchyň s jídelnou). CP 118,8 m2 - prostorný, prosluněný denním světlem. Část oken je střešních (Velux), zbylá - jsou svislé, standardní, dřevěná eurookna. Koupelna s vanou a dvěma umyvadly a samostatným WC. Pokoje jsou neprůchozí. Všude je dlažba, v 4 obytné místnosti - laminát, Disponuje i s klimatizačním systémem s průduchy do každé místnosti. Též kompletně vybavená KL. Cca 8 let stará krytina odizolované sedlové střechy. Zachované původní, podkrovní dřevěné prvky, jako interiérové doplňky, Byt lze využívat jak k bydlení, tak i k investici.
Vytápění a OTP v každém z bytů zvlášť, zajišťují kombinované plynové kotle. Veškeré rozvody v domě jsou z roku 1999.

Základní údaje

Evidenční číslo27
Typ nemovitostiDomy
UpřesněníČinžovní dům
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuAktivní
En. náročnostD - méně úsporná
Podle vyhláškyvyhláška č. 264/2020 Sb.

Cena a údaje k ceně

Cenainformace v RK
Měna
Složení cenyvčetně právního servisu, s poplatky, s provizí RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaZelenářská, Znojmo
AdresaZnojmo
GPS latitude48.855268
GPS longitude16.047778

Vlastnosti, volby

Umístění v obciCentrum obce
Konstrukce budovyKamenná
Typ budovyŘadový
Inž. sítěVoda, užitková, Kanalizace, Voda, pitná, Plyn, Internet, TV kabel, Telefon, Klimatizace, 230V
VybaveníSklep, Zahrada, Bytové jádro zděné
CharakteristikaBydlení pro rodiny
Vybavenost okolíPošta, Školka, Zdravotnická zařízení, Úřady, Škola, Supermarket, Kompletní síť obchodů a služeb
Dopravní spojeníSilnice, MHD, Dálnice, Autobus, Vlak
Možnosti topeníÚstrední plynové
VodaDálkový vodovod, Studna, Místní zdroj
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace
KomunikaceDlážděná, Asfaltová
TelekomunikaceKabelová televize, Ostatní, Telefon, Internet
Elektro230V

Plochy

Užitná382 m2
Podlahová382 m2
Zahrada70 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP3

Máte otázku?

Kontaktujte makléře

Miroslav Momchev