Ovlivní zvýšení dani z nemovitosti jejich prodejnost?

Bezesporu jednou z nejdiskutovanějších témat dneška, napříč celou společností, jsou nové návrhy vlády k uzdravení veřejných financí. Z hlediska našeho zaměření, to, co by klienty společnosti BONJOUR reality mohlo nejvíce zajímat, je návrh na zvýšení daně z nemovitých věcí, neboli tzv. daň z nemovitosti, kterou je povinen ročně platit každý vlastník nemovitosti na území České republiky. Trh, který před rokem upadl do stagnace, po tehdejším cenovém bumu, jako kdyby měl dostat další ránu, formou zavedení navýšení tohoto poplatku. Když vynecháme stranou názory o tom, že je tato daň na hraně zákona a morálních norem, nabízí se ihned otázka, jak moc zvýšení této daně ovlivní zdejší trh s nemovitostmi.

My u nás máme odpověď na tuto otázku. Chtěli bychom ale slyšet, jak tovidí jak budoucí prodávající, tak i budoucí kupující nemovitostí v ČR.

Své názory na tuto věc, můžete zasílat na e-mail: info@bonjour.cz, kdy do předmětu e-mailu uveďte "Daň z nemovitosti". Nejzajímavější z nich budeme publikovat pod tímto článkem na začátku prázdnin.

Předem děkujeme všem, kteří si s tím dají práci a zašlou nám co si o tom myslí.

BONJOUR! :)

 

Masivní inzerce Exportujeme na

Za nás hovoří čísla Jasně a přehledně